Biztonság, vagy csalás ?

2009.11.18. 10:52

 

 

" Aki lézerblokkolót használ, attól örökre elvenném a jogosítványt! " - olvasom valahol.

Nézzük csak meg alaposabban a három embertípust, aki ebből az efféle készülékek kapcsán megkülönböztethető.

 

1, Az 'öreg' : nem használ semmilyen segédeszközt, bízik a szerencsében és a szemében, hiszen annak idején is kiszúrta az ezeröcsit a bokor mögött. Amikor meglátja a gyanús autót/mellényt belesatuz 150/120/90 -nél, jobb esetben előtte a tükörbe pillantva, de általában csak reflexből. Ha jönnek mögötte ? Nos a magyar Kresz szerint az a mögötte jövő baja...

2, A fillérbaszó : megveszi a METRO-ban a 20 ezer forintos lézer-JELZŐT,  bele sem gondolva, hogy a lézer 1 másodperc alatt beméri - ergo mire szintén belesatuz, újra veszélyeztetve mindenkit, már rég elkészült a pikcsör.

 

3, Félprofi/profi : érzékelők hada, 1-2 dobozzal kombinálva. Napokig fórumozik, megnézi a Géza pásszátjában hogy működik, túrja a netet, és végül az eredeti költségvetés másfél-kétszereséért egy TÉNYLEG jó holmit vesz. Jó esetben ez arra szolgál, hogy az oktalan 30/50/70 tábláknál ne hagyja ott a gatyáját, amikor a 120 tempomattal belemegy országúton.

Persze ettől még nem törvényen felül álló az ember, de egy nyugodtabb helyzetet teremt beméréskor ( nem egy-két másodperc a visszalassításra szánható idő = kisebb balesetveszély. )

Legközelebb a készülékek alapvető fajtáit mutatjuk be, ill. megnézzük őket "akció" közben hogy vizsgáznak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hegylakok.blog.hu/api/trackback/id/tr561533870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

978217 2009.11.19. 18:18:22

Várjuk a folytatást.
süti beállítások módosítása