Lézerblokkoló - újratöltve

2010.01.31. 13:27

 

Ez az előnye annak, ha egy azonos típusú készüléket nem egyetlen szakszerviz épít be.

Ahány elme, annyi meglátás. Íme Mescalero ötlete, amivel egy mozdulattal deaktíválható a blokkoló.

"A célom a biztonságos és gyors deaktiválása volt a blokkolónak menet közben, ha a helyzet úgy hozza. A bal kormánycsutkára szerelt nyomógomb segítségével egy az akkumulátor fedélre szerelt relét működtetve tudom, a blokkoló tápját gyorsan, és biztonságosan lekapcsolni.

A relé amit felhasználtam erre egy általános célú Finder gyártmány. A gomb megnyomásakor a relé meghúz, az érintkezőjével bontja blokkoló pozitív tápját,így az deaktiválódik.

Ez az állapot,a hátsó féktartály mellé szerelt billenőkapcsoló ki-be kapcsolásáig tart, mivel a relé öntartásba van kötve. Természetesen a pozitív táp biztosítékon keresztül egy RCA aljzat beiktatásával jut el a blokkolóhoz.

Ha most kellene ezt a kapcsolást megcsinálnom, akkor már impulzusrelét használnák. Ezzel egyszerűbben meg lehet oldani a kapcsolást."

 

Természetesen a fentiek (csakúgy mint az eddigi beépítések leírásai) nem a kizárólag ajánlott, vagy a gyár által előírt módozatok. Egyszerűen az egyedi igények megvalósítása, és a motorkerékpár adottságainak kiaknázása.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hegylakok.blog.hu/api/trackback/id/tr481716817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása