Tavaszi ébresztés II.

2010.02.28. 16:01

 

Ne csak beszéljünk róla - itt a 15 fokos tavaszi szellő, ideje tényleg felkészíteni a motort a szezonra. Lentebb már leírtam ( hegylakok.blog.hu/2010/02/19/ebredes_171 ) milyen módon zajlik ez elméletben.

A gyakorlat sem (sokkal) bonyolultabb, avagy 'idősebbek is elkezdhetik'...

A szervizelésben a dunaújvárosi QuickSteel szerviz van a segítségünkre, és ez tényleg nagy segítség. A tucatnyi munkafolyamat alig fél napot vesz igénybe, kímélve ezzel a motor tulajdonos idejét és pénztárcáját egyaránt.

 

Az első kerék már ősszel is bőven csereérett volt, ezt a legutolsó Tátra kerülésen kénytelen voltam megállapítani ( hegylakok.blog.hu/2009/10/01/hegylakok_menni_eszak )

Amíg az első futóműbe lehelnek új életet, a gumis gyorsan lefejti a gyakorlatilag nulla milliméteres használt gumit és felrakja az új Diablo Strada-t.

 

Teleszkópok a helyükön, fenn az új gumi: az úttartással már biztosan nem lesz baj (főleg, ha egyszer lesz időm/türelmem a sűrűbb 20w-s olajhoz behangolni az első villát...).

De a futómű még csak a kezdet, a hajtásláncban is van feladat bőven. Kenőanyagok, szűrők, gyertyák mind-mind magukon viselik az elmúlt szezon nyomait.

 

Új akksit is kap a motort - kellemetlen lenne, ha valamelyik ezer kilométeres túra legtávolabbi pontján állna meg végleg az 'elektromos szolgáltató' alattunk.

 

A légszűrő tisztítható, a többi cserélhető: szép lassan minden a helyére kerül.

A fényezőtől közben megérkeznek a kőfelverődéstől sérült elemek, a lámpába pedig emelt fényerejű izzó kerül. Lassan tényleg összeáll a kép.

Az egész beavatkozás közel 50ezer forinttal terhelte meg a "Motorozás 2010" feliratú malacperselyt. Persze kiadni nem kevés, de ha azt nézzük, hogy újabb 6000 kilométer gondtalan motorozás (a következő 4-5 évre pedig megbízható futómű és elektromos rendszer) vár ránk, akkor egyáltalán nem mondható soknak.

 

Jobban nem is alakulhatott volna: a szerviz utáni estén megérkezett a régóta várt X-Lite Drapál Replika sisak, így téve teljes egésszé a napot.

 

Nyugodtan dőlök hátra: gyere tavasz, én már készen állok.

 

Köszönjük QuickSteel motorszerviznek, a projekthez nyújtott segítségét.

Motoralkatrészek és kenőanyagok: www.allbike.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hegylakok.blog.hu/api/trackback/id/tr761797284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása