Gyerekek, jön a kánaán. Januártól előre osonhatunk, Ikarusnak képzelhetjük az ETZ-nket, a biztosítók üdítő árban biztosítják nekünk a több milliós motorokat is.

Azt gondoltam: túl szép hogy igaz legyen.

Nos, íme az első adag a sz@ros-szendvicsből: ha a műszakin bármilyen okból (kipufogó, gumi, világítás, stb.) megbukik a motor, akkor AZONNAL kivonják a forgalomból!

 

Íme a hivatalos verzió: "..Amennyiben a műszaki vizsgán egy gépjármű nem felel meg, akkor nem csak közvetlen balesetveszély esetén, hanem automatikusan kivonja a forgalomból a vizsgabiztos, és ezt rögzíti az elektronikus jármű nyilvántartóban is – tartalmazza a közúti járművek műszaki vizsgáztatásáról szóló rendeletet módosító KHEM rendelet, amely a Magyar Közlönyben jelent meg.."

Xenon, fantasztikus kipufogók, LED lámpák, stb. ideje elfelejtenünk. Ha továbbra is az európai (jellemzően német) példát követi a hatóság, akkor rövid időn belül az eltérő gumi/lánckerék méret, vagy a nem gyári kormány is azonnal kibukik a vizsgán (hiszen a forgalmiban szerepelni fognak az újkori méretek), a dolog következményeita fenti rendelkezésből ugye már ismerjük.

Szép új világ. Félek hogy mégsem lesz annyira rózsaszín minden... legalább is két keréken.

( Na ez megint féligazság. Két keréken kerékpározni jó lesz. Akár autók is frontálisan ütközhetnek a hatóság 'kerékpárosbarát' rendelete miatt, de a biciklis ugye szent tehén, védeni mindenáron. Poszt és képek hamarosan, a biciklis halj és ölj munkacím alól! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://hegylakok.blog.hu/api/trackback/id/tr541577894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mistral1011 2009.12.07. 13:17:22

A hangos dob kurvára tudja zavarni a hallgatóságot, főleg, ha nem önként hallgatják. Ezt tudomásul kell vennie mindenkinek - még ha autón van az a dob, akkor is. Együtt kell(ene) egymással élnünk, még ha nem is tetszik ez mindenkinek - próbáljuk minél kevésbe megterhelni ezt az együttélést...
Az égő téma elképzelhető - de azért kíváncsi lennék, hogy hány ilyen eset volt ill. lesz majd... Szerintem elenyésző, lesznek itt sokkal nagyobb disznóságok is. Pl a CO, füst és egyebek. Ott is legyen csak tréler, a Te/Ti gyerekeitek levegőjét is ugyanúgy szennyezik.

Laciii 2009.12.07. 13:19:55

"Tuning" kipuf, gumi, lámpát úgyis visszacserélte eddig is mindenki aki vizsgáztatni vitte a gépet ("levelező tagozaton" meg úgyis mindegy), szóval mi a probléma?

"de a biciklis ugye szent tehén, védeni mindenáron"
Ne hogy azt hidd, hogy a biciklisek örülnek az új KRESZnek, először egy demonstráció miatt el is halasztották, aztán később megszavazták fű alatt, és a bicajosok csak később tudták meg, hogy mennyire lesz*rták az előzetesen megtárgyaltakat.

fxxkthemedia · http://fxxktm.blog.hu/ 2009.12.07. 13:30:32

mi köze a műszaki megfeleléshez, ha túrakormány kerül egy sportmotorra??? persze, majd azt is visszacserélgetem... németeknél elég sok ilyen mod van, kiváncsi vagyok, ők hogyan csinálják?

Sátán meg a Jocó 2009.12.07. 13:38:08

hangos dobért nem hogy kivonás, lámpavas kellene, járjon.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.12.07. 14:08:08

@Laciii: én is sokat bicajoztam, épp most írtam a kerékagyas 'kirk'-nek, hogy mit látnak ők ebből a sok dzsuvából, és mire számítanak?

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.12.07. 14:09:45

@fxxkthemedia: ők nem 5ezerért vesznek a képesmotorról kormányt, helyette egy TÜV engedélyes darabot 30ezerér' + bejegyezteti a forgalmiba a változást.

fxxkthemedia · http://fxxktm.blog.hu/ 2009.12.07. 14:30:18

@kutya_zzr: csóró ország, de EU-s követelmények. egyszer látnám már, hogy a bérünk közelít az EUS szinthez...

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.12.07. 15:35:17

@fxxkthemedia: hagyján a bérek... de a rendeletekből is a SZOPÁS része átkerül, az előnyök pedig hatalmas kussban hallgatnak ( pl. B-vel vezethető 150cc-s, max. 15 LE-s motorok )
Undorító 'Fxxk' ( ha már lophatok kicsit ) lassan nem anyagi, hanem erkölcsi megfontolásból kerül szlovák/román/luxemburgi/nigériai rendszám a vasakra.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.12.07. 15:36:33

@Laciii: na pont a "levelező" ellen vezetik be az intézkedéseket, köztük ezt is.
Kerékpárral pedig : kutya-vilag.blog.hu/2009/12/06/kerekparos_jo_ez_neked

Kopasz Szuzukis 2009.12.07. 15:55:31

3 motorom van. Kettő "nagykaliberű". De tökéletesen egyetértek a hangoskipufogó-ellenesekkel. Szerintem is úgy kellene ezeket végleg kivonni a forgalomból, ahogy a németek teszik: az alvázszámot tartalmazó vázrészt kivágják, és lángvágóval feldarabolják.

gaborab 2009.12.08. 09:00:50

Azert ennek a qurva korrupt országnak is megvannak az előnyei :D És nem értem, akkor a Bodis, Akra, Remus,stb kipu gyártók menjenek csődbe? Igen, ne legyen olyan, h. vki nyitott kipufogóval megy, de demokrácia van vannak határok, amiknek jónak kell lenniük mindkét fél részére!

Himizoli 2009.12.08. 09:08:49

Szerintem tök mindegy hogy mivel szigorítanak még,eddig is volt"fekete"műszakiztatás,eztán is lesz.Ebben az országban a pénz beszél,nem a józan ész!Ha valaki le akarja vizsgáztatni a motorját,vagy a kocsiját az úgyis megtalálja a módját hogy sikerüljön.
süti beállítások módosítása