Az alkotó pihen

2010.01.30. 11:26

 

Legutóbb ott hagytuk abba, hogy karácsonykor 15 fok meleg volt, így félbeszakadt a lézerblokkoló bekötése - a motorozás valahogy fontosabbnak bizonyult.

( Előzmények: hegylakok.blog.hu/2009/12/25/blokkolnam_1 )

Hol is tartunk most?

 

Először is a lényeg: Megvan a blokkoló, mégpedig kedvezményes áron ( forrás: Kiyo Laserpro 3, Pak 9000 Bt, Dunaújváros. 06-25/510-190 ), és ott helyben megvettem hozzá a biztosítékházat/csatlakozókat (gyárilag üvegbiztosíték volt benne) és levágtam a szivargyújtó-csatlakozót, hogy direktbe köthessem a kábeleit.

Felraktam az első/hátsó jeladót, és a műszerfal tetején rögzítettem a központi egységét: így menet közben is ki-bekapcsolható, és pont szem előtt van a riasztásnál.

 

Így mára csak a bekötés és a felesleges kábelek eltüntetése maradt: az akksiról egy központi vezeték indul (régi 12V-os kompresszor kábele) és ez csatlakozik a kirögzített, zárt biztosítékházon keresztül a lézerblokkoló gyári 12V kábeléhez. (közben fent látszanak még a kiegészítő lámpa kusza "maradványai" - tavaszra az is zárt házba költözik.)

 

Ez után üléspróba következett: sehol nem töri meg a kábeleket a leterhelt ülés sem.

Majd kimértük, hogy kikapcsolt állapotban valóban nulla áramot vesz -e fel a blokkoló ( a válasz: IGEN - így megspóroltuk , hogy a gyújtásról kelljen szálat hozni, nyugodtan mehet az akksira, direktben. )

 

Még gyorskötözővel elrejtettük a fényszóró alá a felesleg vezetékeket...

 

...és a rendszer ezzel gyakorlatilag elkészült, már csak egy olyan megoldást kell felszerelni, amellyel teljesen elrejthetők az alkotóelemek, ha Szlovákiába vagy Ausztriába kirándulnánk. (Ezen országokban tiltott a lézerblokkoló használata.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A lényeg: felkerült a Kiyo lézerblokkoló a motorra. Hogy olcsó volt -e? A kiegészítők vásárlásával együtt is csak annyit költöttünk, mintha egy 40-es táblánál mértek volna be 65-tel... Igazán megérte.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hegylakok.blog.hu/api/trackback/id/tr681714353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása